Arjen

 

Arjen és un artista contemporani holandès que crea retrats i figures surrealistes en colors vibrants. Amb diferents elements inspirats pel cos humà i les formes geomètriques, construeix entitats totalment noves que poden evocar tota mena d’emocions.

Als deu anys, Arjen va començar a copiar pintures dels grans mestres de la pintura europea. Va estudiar les tècniques de Rembrandt, Jacob van Ruysdael, Jan van Goyen, i va quedar fascinat per les obres de Picasso, Dalí i Magritte. D’altra banda, també l’intrigava molt l’art etnogràfic. Va estudiar violí al Conservatori d’Utrecht i, després del seu màster, se li va demanar ser professor de la mateixa institució. Durant la pandèmia de la COVID-19, l’artista va decidir transformar els seus esbossos en pintures.

La deformació en l’obra de Picasso ha estat una gran inspiració per al procés creatiu d’Arjen. A la recerca del seu propi estil, va començar a fer esbossos en l’estil de Picasso i va treballar per aconseguir simplificar i reduir les formes. Un procés inspirat en el que va fer Mondrian en les seves composicions abstractes. Simultàniament, va intentar augmentar el poder de la deformació i de l’absurd mitjançant una llibertat total a l’hora de tornar a connectar tot tipus d’elements.

Arjen pinta figures i retrats que tenen volums i es perceben com a éssers «reals». L’artista intenta treballar sempre en la intersecció de la simplicitat i l’absurd. En crear la il·lusió d’unes parts del cos que no hi són, o la possibilitat que una part del cos es pugui interpretar com dues de diferents, juga amb la percepció de l’espectador.

Obres de l'artista

  • Pas de deux
Contact us for more information about the availability of artworks by this artist.
Tornar
Pas de deux
2023

Pas de deux

150 x 130 cm (59 x 51 1/8 in.)
Oil on canvas
Inquire