Marc Chagall (Vítsiebsk, 7 de juliol de 1887 – Saint-Paul de Vence, 28 de març de 1985) va ser un pintor jueu-rus, nascut a Bielorússia, aleshores part de l’Imperi rus. És un dels més destacats pintors del segle XX, associat amb els moviments d’avantguarda posteriors a l’impressionisme.

Chagall va inspirar-se en els costums de la vida a Bielorússia i va interpretar molts temes bíblics, reflectint la seua herència jueva. En els anys 1960 i 1970 es va involucrar en grans projectes destinats a espais públics o a importants edificis civils i religiosos.

L’obra de Chagall està connectada amb diferents corrents de l’art modern. Va formar part de les avantguardes parisenques que van precedir la Primera Guerra mundial. Tanmateix, la seua obra es queda sempre en els límits d’aquests moviments i tendències emergents, incloent-hi el cubisme i el fauvisme. Va estar molt connectat amb l’escola de París i els seus exponents, incloent-hi Amedeo Modigliani.

En les seues obres abunden les referències a la seua infantesa, tot i el preu d’evitar les problemàtiques experiències que després va viure. Comunica la felicitat i l’optimisme a aquells que les observen, mitjançant intensos i vívids clors. Chagall va posar sovint per a si mateix, de vegades junt amb la seua muller, com a observador del món —un món de colors, com vist a través d’un vitrall. Molts consideren La crucifixió blanca, que conté rics i intrigants detalls, com una denúncia del règim de Stalin, de l’Holocaust nazi i de tota l’opressió contra els jueus.

Biografia de l’artista: Marc Chagall

Obres de l'artista

Contact us for more information about the availability of artworks by this artist.