Joan Miró

Barcelona, – Palma de Mallorca,

 

Joan Miró i Ferrà va ser un pintor, escultor, gravador i ceramista català, considerat un dels màxims representants del surrealisme, tot i que va arribar a signar aquest manifest.

Mayoral ha realitzat diverses exposicions de l’artista, on es destaquen: “Miró/Calder”, “Miró. Le courtisan grotesque”, l’exposició solidària d’obres gràfiques de l’artista per recaptar fons per la Creu Roja i la recreació de l’estudi de l’artista a Londres, “Miró’s Studio”.

A la seva obra va reflectir el seu interès pel subconscient i pel seu país. Al principi va mostrar fortes influències fauvistes, cubistes i expressionistes, evolucionant cap a una pintura més plana, com ho és el seu conegut quadre La masia, de 1921-1922.

A partir de la seva estada a París, la seva obra es torna més onírica, coincidint amb les directrius del surrealisme però sense arribar a incorporar-se formalment a aquest moviment. En nombroses entrevistes i escrits que daten de la dècada del 1930, Miró va manifestar el seu desig d’abandonar els mètodes convencionals de pintura, que en les seves pròpies paraules es concreta en «matar-los, assassinar-los o violar-los», per poder afavorir una forma d’expressió que fos contemporània, i no voler doblegar-se a les exigències ni a l’estètica d’aquests mètodes, ni tan sols en els seus compromisos vers els surrealistes.

Un dels espais on millor es troba representada la seva obra és la Fundació Joan Miró, fundada el 1975 i ubicada a Barcelona. Es tracta d’un centre cultural i artístic creat difondre les noves tendències de l’art contemporani, constituint-se amb un gran fons d’obres donades pel mateix autor. També hi ha importants fons d’obra seva a la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, al Centre Nacional d’Art i Cultura Georges Pompidou de París i al MoMA de Nova York.

Biografia de l’artista: Joan Miró

Obres de l'artista

  • Peinture (Projet pour une tapisserie)
  • Untitled III
  • Lola
Contact us for more information about the availability of artworks by this artist.
Tornar
Peinture (Projet pour une tapisserie)
1973-1974

Peinture (Projet pour une tapisserie)

197 x 122 cm (77 ½ x 48 in.)
House paint, oil and wool on wood
Inquire
Tornar
Untitled III
1970

Untitled III

43 x 62 cm (16 15/16 x 24 7/16 in.)
Gouache and Indian ink on paper
Inquire
Tornar
Lola
Conceived in 1977

Lola

46 x 49.9 x 21 cm
Bronze
Inquire