Juana Francés

Alacant, 1924 – Madrid, 1990

 

Juana Francés va estudiar a la Real Academia de Belles Arts de San Fernando de Madrid. El 1953 va participar al Congreso Internacional de Arte Abstracto organitzat per la Universidad de Verano de Santander. Després d’una primera etapa caracteritzada per una figuració geometritzada, hieràtica i carregada de simbolisme, a mitjans dels anys cinquanta s’endinsà en el món de la pintura abstracta i de l’informalisme.

El febrer de 1957 va fundar el grup El Paso juntament amb el crític José Ayllón i els artistes Rafael Canogar, Luis Feito, Manolo Millares, Manuel Rivera, Antonio Saura, Pablo Serrano i Antonio Suárez, però se’n desvinculà aquell mateix any, així com alguns altres membres, després d’haver participat a les primeres dues exposicions del grup (Madrid i Oviedo). A partir de 1963, Francés va recuperar la forma en les seves obres i incorporà la figura humana per tal de centrarse en la problemàtica de la incomunicació de l’ésser humà.

En els darrers anys l’artista ha començat a ser recuperada per diversos investigadors i historiadors de l’art. Entre les exposicions retrospectives més destacades cal esmentar les organitzades per la Caja de Ahorros de Asturias a Gijón (1994), el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (1995) i l’IAACC Pablo Serrano de Saragossa (2019).

Obres de l'artista

  • Untitled
  • Pintura nº 56
Contact us for more information about the availability of artworks by this artist.
Tornar
Untitled
1958

Untitled

100 x 81 cm
Oil and mixed media on canvas
Inquire
Tornar
Pintura nº 56
1959-1960

Pintura nº 56

146 x 97 cm
Oil and mixed media on canvas
Inquire