- Barcelona

Barcelona Gallery Weekend

El Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment per a professionals i amants del món de l'art, col·leccionistes i artistes que neix el 2015 amb la voluntat de convertir-se en la cita anual de referència a Barcelona. Un cap de setmana únic per descobrir una àmplia programació a les galeries més destacades de la ciutat, intervencions artístiques en indrets emblemàtics, exposicions, rutes guiades i activitats especials.
Secció següent

Barcelona Gallery Weekend

Amb la rebel·lia neix la consciència

Ens enorgullim de presentar-vos una exposició sobre els anys de la postguerra espanyola, amb una selecció d’obres excepcionals de Rafael Canogar, Modest Cuixart, Luis Feito, Josep Guinovart, Manolo Millares, Antonio Saura i Antoni Tàpies. Es tracta d’una exposició relacionada amb la mostra col·lectiva que va tenir lloc el 1962 a la Tate Gallery, en la qual aquesta generació tan trencadora va donar a conèixer els seus nous experiments artístics, tal com ja havien fet anteriorment a Nova York (amb exposicions al MoMA i al Guggenheim), a la documenta de Kassel, i a les biennals de Venècia, São Paulo i París.

Aquests artistes compartien una necessitat de cercar noves maneres d’expressar les preocupacions de la seva època i d’actualitzar un llegat representat de forma magistral pel Greco, Velázquez i Goya, així com també per Picasso i Miró. A través de l’art, van plasmar i transmetre el sofriment existencial de la seva generació, causat per la injustícia, l’opressió i la incertesa que va definir la política del segle XX. Aquest grup va lluitar per combatre l’statu quo, denunciant-lo i rebel·lant-s’hi en contra. Van oposar-se a un cànon artístic que havia esdevingut obsolet després de les guerres de la primera meitat del segle XX, i de l’arribada de l’art informel i de l’expressionisme abstracte.

HORARI D’OBERTURA:

Dimecres 26 de 10 a 14 i de 15:30 a 21 h

Dijous 27 de 10 a 14 i de 15:30 a 20:00 h

Divendres 28 de 10 a 14 i de 15:30 a 20:00 h

Dissabte 29 de 10 a 14 i de 15:30 a 20:00 h |13:00h Visita guiada

Diumenge 30 de 11 a 15 h