- Barcelona

Dau al Brossa

La mostra inclou una selecció d’obres d’altres artistes de renom com Miró, Tàpies, Ponç i Cuixart, que van tenir una estreta relació i lligam, tant personal com professional, amb Joan Brossa al llarg de la seva vida.
Secció següent

Dau al Brossa

Mayoral presenta l’exposició “Dau al Brossa” comissariada per Glòria Bordons, la directora de la Fundació Brossa, i realitzada amb la col·laboració de la Fundació de l’artista, amb la complicitat d’Arnau Puig, filòsof i crític d’art del grup Dau al Set i l’últim testimoni del moviment artístic, i també amb l’ajuda d’altres especialistes.

La mostra compta amb una selecció acurada de poemes i projectes de l’etapa de Dau al Set, i també de peces de Joan Brossa influenciades per aquesta etapa determinant en la seva producció, entre les quals hi ha poemes objecte i poemes visuals com Porró amb daus i Contra l’atzar.

La mostra inclou una selecció d’obres d’altres artistes de renom com Miró, Tàpies, Ponç i Cuixart, que van tenir una estreta relació i lligam, tant personal com professional, amb l’artista al llarg de la seva vida. En aquesta selecció d’obres cal destacar uns gravats de Ponç i una peça de Cuixart inèdits, acompanyats de textos de Joan Brossa. La relació entre els artistes es complementa amb correspondència i projectes conjunts realitzats per a la revista Dau al Set.

En el marc de la mostra es projecta el film de Joan Brossa i Frederic Amat “Foc al càntir”, del qual el poeta n’escriví el guió l’any 1948 en plena època de Dau al Set, dins el programa del Festival Loop i es realitzaran activitats educatives, a més de participar en un dels itineraris que programa la Fundació Joan Brossa el proper 11 de juny.

“Dau al Brossa» destaca la importància que aquest poeta tingué en la gènesi i el desenvolupament de Dau al Set a través de les seves col·laboracions en la revista i dels diàlegs que establí amb les obres dels tres pintors del grup i de Joan Miró, mestre de tots. La mostra acaba amb una conversa dins de la producción del mateix Brossa: l’esperit i els poemes de Dau al Set dialoguen amb les obres dels anys vuitanta tot teixint un fil sempre present en la producció del poeta.”- assegura, Glòria Bordons (comissària de l’exposició i directora de la Fundació Brossa).

Dau al Brossa