- Mayoral Verdú

Dalí i la moda

Secció següent

Dalí i la moda

Plaça Major, 23
25340 Verdú
Tel. 973 347 049

Horari de març a novembre

                                                                                         Dimecres a divendres 11-14h

Primer diumenge de mes 11 – 13h30

Tancat: última setmana de juny i del 25/07 al 3/08

 

 

Exposició integrada per sis dibuixos originals de dissenys de moda que l’artista va realitzar el 1965. Dalí va arribar a un acord amb el fabricant de roba Jack A. Winter de Wisconsin, als Estats Units, per dissenyar una línia que incloïa vestits de bany, roba esportiva, i conjunts festius per a la col·lec-

ció de tardor de 1965. Aquests dissenys es van mostrar a París el mateix any en una exposició itinerant, però no es van arribar a produir.

La seva influència en dissenyadors contemporanis és palesa avui dia. La mostra inclou documentació sobre altres creacions realitzades per Salvador Dalí conjuntament amb la dissenyadora italiana Elsa Schiaparelli, amb qui fruit de la seva amistat va idear peces de moda surrealista, com el vestit llagosta de 1937o el vestit de llàgrimes de 1938, entre d’altres. A més, el

1939 Dalí va participar a l’Exposició Universal de Nova York amb un pavelló que venia a ser una casa surrealista presentant diversos dissenys inspirats en el Somni de Venus. L’àmbit del perfum, la publicitat i les joies també van ser objecte de les seves creacions.

Per a Dalí, la moda també va arribar al món de l’automòbil, una màquina complexa constant al llarg de la seva producció artística. Amb Automòbils vestits (1941) va vestir el Cadillac amb robes dignes d’una casa d’alta costura, fet que li atorga glamur i distinció, però també al·ludeix a la doble imatge, a la il·lusió òptica. Dalí juga amb la realitat, la descompon i la transforma.

 

“Aquest Dalí públic, pioner de la postmodernitat, va més enllà del món de l’art. Se l’hauria de considerar un referent cultural. Pintor, sí. Però també escriptor, maître à penser, cineasta, publicista, showman i autor del gran canvi de paradigma artístic de la contemporaneïtat.”

 

Ricard Mas, comissari de l’exposició «Dalí, mestre en metamorfosi»

Equip

Jordi Mayoral, Director
Eduard Mayoral, Director
Cristina Mayoral, Directora
Laura Taibo, Gallery Manager
Ramon Tàssies, Fires i logística
Gemma Solà, Web i xarxes socials


Si estàs interessat/da a fer pràctiques amb nosaltres, envia un correu amb el teu CV a info@galeriamayoral.com