- Londres

Miró’s Studio

"Miró’s Studio" presenta un entorn immersiu que evoca l'univers poètic de l'atelier de l'artista. L’exposició inclou 25 pintures i dibuixos de l'artista i reuneix una gran quantitat de material històric i d’arxiu.
Secció següent

Miró’s Studio

L’estudi de Joan Miró (1893-1983) a Mallorca es va crear l’any 1956 així aquest 2016 és el seu 60è aniversari. Mayoral presenta l’exposició “Miró’s studio” on es recrea el taller de Miró, comissariada per Elvira Cámara, director de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca i produït en col·laboració amb l’historiador Joan Punyet Miró, nét de l’artista.

L’exposició inclou 25 pintures i dibuixos de l’artista i reuneix una gran quantitat de material històric i d’arxiu. “Miró’s Studio” presenta un entorn immersiu que evoca l’univers poètic de l’atelier de l’artista. Aquesta proposta expositiva ofereix al visitant una visió real de la vida quotidiana d’un dels artistes catalans més importants de la història. A més, es trobaran mobles, elements decoratius, materials de pintura i articles per a la llar.

L’estudi de Mallorca va ser molt influent i integral per a la producció creativa de Miró, Joan Punyet Miró, nét de l’artista, explica: “L’estudi va oferir a Miró un entorn de treball adequat. Quan tancava la porta darrera seu sabia que estava tallant tot contacte amb el món exterior i entrava en el seu univers imaginari. Aquest espai imaginari, la seva realitat, es disposava sobre un fons de llum de la Mediterrània, els colors i les formes … “. Després d’haver viscut a diferents llocs d’Europa al llarg de la seva vida, sovint en diferents llocs al mateix temps a París i Espanya, finalment es va establir a Mallorca el 1956, on s’havia instal·lat amb la seva família durant la Segona Guerra Mundial. L’estudi a Mallorca es va convertir en un refugi per a Miró i va ser on hi va treballar, sense descans, dos anys més tard de la seva creació, 1958, fins a la seva mort el 1983.

“El meu somni, quan pugui establir-me en algun lloc, es tenir un estudi molt gran”
Joan Miró, 1938

Fa seixanta anys l’estudi va ser dissenyat pel gran amic de Miró el conegut arquitecte català Josep Lluís Sert, qui dissenyaria la Fundació Miró de Barcelona vint anys després, el 1976. Treballant des del seu exili a Nova York, Sert es comunicava amb Miró a través d’una sèrie de cartes per elaborar el disseny de l’estudi. Aquests documents de gran importància s’inclouen en un segon espai de l’exposició, on els visitants poden aprendre més sobre la producció artística extraordinària de l’estudi a través d’imatges d’arxiu i dels efectes personals de l’artista.

Miro's Studio, London

Premsa i notícies relacionaes

 • Seeing Miró's Majorca Studio just the way he kept it

  Seeing Miró's Majorca Studio just the way he kept it

  Seeing Miró's Majorca Studio just the way he kept it
  Visita l'enllaç
 • The Art Newspaper

  Secrets of Miró's Mallorcan studios to be revealed

 • The Times

  Miró studio in recreated in London

 • The Guardian

  London gallery to host recreation of Joan Miró's Mallorcan Studio

 • BBC Culture

  Inside the studio of Joan Miró

 • Evening Standard

  Miró's Studio: This fusion of the innovative and the timeless benefits Miró’s character