- Barcelona

Chillida. Despertar

Una exposició individual de Chillida mostra una selecció d’escultures, dibuixos i gravats de l’artista a Mayoral Galeria d’Art.
Secció següent

Chillida. Despertar

Una exposició individual de Chillida mostra una selecció d’escultures, dibuixos i gravats de l’artista a Mayoral Galeria d’Art.

Mayoral Galeria d’Art presenta l’exposició de l’artista Eduardo Chillida “Despertar” que es podrà visitar fins el 27 de juny de 2015. Així, es torna a realitzar una exposició de Chillida en una galeria d’art de Barcelona 11 anys més tard. La mostra s’ha realitzat en col·laboració amb la Fundación Eduardo Chillida-Pilar Belzunce.

A l’exposició s’hi troben onze obres, una selecció acurada d’escultures, dibuixos i gravats de l’artista basc, entre les quals destaquen:
“Hierros de temblor III”, creada l’any 1957, forma part de la primera etapa de maduresa de Chillida, amb les que l’escultor va iniciar una investigació plàstica que va resultar determinant en el posterior desenvolupament de la seva carrera artística i a solidificar el seu prestigi internacional.

“Estela”: realitzada l’any 1992. Les esteles són una sèrie d’escultures molt importants en la trajectòria de Chillida. Al llarg de la seva carrera va dur a terme 69 obres titulades “esteles”. La majoria d’elles van ser realitzades en acer, tot i que també existeixen versions en terra, granit i fusta. Algunes d’elles són monuments públics com l’Estela a Rafa Balerdi a Sant Sebastià, l’Estela de Gernika o l’Estela VII per al Monumento a los Fueros a Vitoria Gasteiz. Cal destacar que un grup d’aquestes obres van ser realitzades en homenatge a personalitats del sector cultural a qui Chillida admirava com: Pablo Picasso, Manolo Millares, Pablo Neruda, Salvador Allende, Edgar Allan Poe, etc.

L’exposició també ofereix una selecció de fotografies dels monuments de Chillida en els espais públics d’arreu del món i la projecció del vídeo “El arte y los sueños” sobre l’artista on es pot descobrir les seves inquietuds, la seva metodologia de treball i la seva faceta més personal.