- Barcelona

Dalí – Mestre en Metamorfosi

Mayoral Galeria d’Art presenta una excepcional exposició "Mestre en metamorfosi" de l'artista Salvador Dalí a la galeria de Barcelona. S’hi mostren una selecció de pintures, aquarel•les, collages, dibuixos i escultures.
Secció següent

Dalí – Mestre en Metamorfosi

“Salvador Dalí no existeix. Va desaparèixer en la distància infinita que separa uns bigotis de física impossible d’un parell d’ulls desorbitats. Es tracta del mateix espai, de la mateixa distància que discorre —o no— entre el desig i la por a la mort, entre l’universal i l’ultramicroscòpic, entre el geni i la virtut, o entre un secret d’un sol i la seva publicació en infinites edicions.”

Ricard Mas.

Comissari de l’exposició

 

Mayoral Galeria d’Art presenta una excepcional exposició Mestre en metamorfosi de l’artista Salvador Dalí a la galeria de Barcelona. S’hi mostren una selecció de pintures, aquarel·les, collages, dibuixos i escultures.

En aquesta mostra acurada d’obres de l’artista destaquem la col·lecció de sis dibuixos de dissenys de moda que l’artista va fer el 1965. Dalí va arribar a un acord amb el fabricant de roba de Wisconsin Jack A. Winter per dissenyar una línia que incloïa vestits de bany, roba esportiva, i un conjunt festiu per a la col·lecció de tardor de 1965. Aquests dissenys es van mostrar a París el mateix any en una exposició itinerant, però no es van arribar a produir.

L’expert en Dalí Josep Playà destaca “Una de les qualitats de Dalí, més enllà de les estètiques, és la seva capacitat per anticipar-se a les noves tendències i sorprendre l’espectador. Ho va demostrar en les seves incursions en l’àmbit de la ciència, i en especial en la recerca de la tercera dimensió, en les seves piruetes en el món cinematogràfic, en les seves performances i en les seves propostes artístiques per als grans dissenyadors de la moda”. Alhora, tal i com afirma Ricard Mas “Aquest Dalí públic, pioner de la postmodernitat, va més enllà del món de l’art. Se l’hauria de considerar un referent cultural. Pintor, sí. Però també escriptor, maître à penser, cineasta, publicista, showman i autor del gran canvi de paradigma artístic de la contemporaneïtat.”

Mayoral presenta l’exposició de Dalí, fruit d’un procés de recerca i revisió de la figura de l’artista amb un programa de conferències i accions educatives per vetllar i preservar la seva memòria artística. L’exposició ha estat comissariada per Ricard Mas i realitzada amb la col·laboració de la Fundació Gala Salvador Dalí de Figueres i del The Dalí Museum de St Petersburg, amb la família Descharnes i amics de l’artista.